TOM zitting snel geregeld

Verzet strafbeschikking (T)OM-Zitting

Op een OM-hoorzitting (Transactiezitting Openbaar Ministerie) kan een strafbeschikking worden opgelegd. Dit houdt in dat u een straf heeft (en 'strafblad') tenzij u in verzet komt tegen deze door de Officier van Justitie opgelegde straf.

Uw advocaat van Tom-zitting-advocaat.nl helpt u met het instellen van verzet. Door het instellen van verzet maakt u bezwaar tegen de strafbeschikking. Uw zaak wordt dan alsnog door een onafhankelijk rechter beoordeeld die het verzet gegrond kan verklaren. Hiermee komt de strafbeschikking te vervallen en ook de aantekening van veroordeling op uw strafblad (Justitiële Documentatie)

Wij vragen de processtukken voor u op en stellen in overleg verzet (beroep) voor u in tegen de strafbeschikking.

1. Als u niets doet komt de straf en uw schuld binnen twee weken na de uitreiking van de strafbeschikking vast te staan!

2. Het is belangrijk de voorgestelde straf niet uit te voeren (een boete bijvoorbeeld niet te betalen) omdat anders verzet niet meer mogelijk zal zijn!

Vul het formulier in voor gratis contact met een deskundig strafrechtadvocaat

Contact Advocaat TOM-zitting

Bekijk hier de aansprakelijkheid & privacy policy van Tom-zitting advocaat.

TOM Zitting (Openbaar Ministerie)

TOM

 
TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een officier van justitieeen verdachte een taakstraf (een werkstraf of een leerstraf) of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt maar de officier van justitie die een straf aanbiedt. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter.
 
Bron: Openbaar Ministerie

Strafbeschikking

Kan het Openbaar Ministerie een straf opleggen?

Het Openbaar Ministerie mag voor een aantal strafbare feiten zelf een straf opleggen. Dit gaat via een zogenaamde strafbeschikking. Er zijn veel feiten die hiervoor in aanmerking komen, zoals mishandeling en diefstal.

Hier komt geen rechter meer aan te pas. Het gevaar hiervan is dat iemand een strafblad oploopt, 'om van de zaak af te zijn'. Dit terwijl een rechter wellicht helemaal geen straf had gegeven of u had vrijgesproken.

Het is belangrijk een advocaat in te schakelen die u hierbij bijstaat. U kunt niet altijd afgaan op de informatie van de Officier van Justitie. Die heeft een eigen belang, om de zaak af te werken buiten een (kostbare) zitting om. En dat is niet altijd uw belang!

Straf richtlijn Openbaar Ministerie. Wist u dat?

De Officier van Justitie eigen geschreven uitgangspunten heeft voor uw straf voorstel op de TOM zitting maar dat die vaak afwijken van een (lagere) straf die een rechter zou opleggen?

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten beschikbaar.